Denk mee met de Kracht van Utrecht

Logo KvU_300Ook het Kracht van Utrecht-initiatief geeft op de dag van Amelisweerd acte de présence. Voortgekomen uit de Vrienden van Amelisweerd hebben we belangrijke stappen gezet in de omslag in denken naar meer actieve en gezonde mobiliteit in de stad. Geen verbreding van de A27 naar 2×7 rijstroken! Dat is economisch onverantwoord, want we hebben geen files in Amelisweerd.

We wachten nog steeds op het rekensommetje (de MKBA) van de minister over verbreding van de A27. In Utrecht blijven we echter creatief nadenken, bijvoorbeeld over slimmere vormen van mobiliteit. Onze Dubbele Schaalsprong in Fiets en OV-railnetwerken trekt inmiddels veel aandacht. Op het Railforum seminar op donderdag 5 juni hebben we ons met de Fietsersbond ontwikkelde concept kunnen presenteren.

We hebben een videoboodschap voor de Tweede Kamer in voorbereiding. Op 17 en 18 juni hopen we daar “in het Haagse” effect mee te bereiken. Verder werken we in Utrecht aan innovatie in stedelijke goederendistributie. Er zijn daarvoor volop subsidiemogelijkheden in Utrecht, en heel veel ambitie. Als je je geroepen voelt bij te dragen aan het denken en doen van de Kracht: Kom op de dag van Amelisweerd naar onze tent op de grote weide van de AmelisweerdMarkt.

Meer info bij Jan Korff de Gidts, contactenkvu@gmail.com 06 3363 0344.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s