Info en programma

De allereerste ‘Dag van Amelisweerd’; het verhaal achter het landgoed

Dag van Amelisweerd 22 juni 2014 logoAmelisweerd heeft heel wat te vertellen!  Maak op zondag 22 juni, op de eerste Dag van Amelisweerd kennis met de mensen, de bedrijven en de verhalen achter het landgoed.

Volg een uitgezette wandeling, breng een bezoek aan een Amelisweerd onderneming, of doe mee aan een activiteit. Kern van het programma wordt gevormd door de AmelisweerdMarkt waar diverse partijen zich presenteren en informatie geven.

Bekijk onze foto-sfeer-rapportage van de Dag van Amelisweerd

Waar?
Op Landgoed Amelisweerd, gelegen ten oosten van Utrecht, aan de Koningsweg te Bunnik. Klik en scroll op onze digitale OVERZICHTSKAART voor alle locaties.

Twee locaties spelen een hoofdrol, beide aan de Rhijnauwenselaan. Let op de borden.

  • Weide tot Vermaeck: de grote picknick- en speelweide met de AmelisweerdMarkt
  • Het Vogelnest, de kinderspeeltuin in de natuur met de fototentoonstelling
  • Ook is er de natuur en sport uitdaging voor de Amelisweerd prijs voor de jeugd tot 13 jaar, met een wandel-puzzelroute en sportieve uitdagingen op Het Vogelnest.

Programma
Op deze zondag kunnen we het volgende programma aanbieden:

10.30-12.30 NIEUW! Storytrail Amelisweerd
12-17 uur: Open dag Biologische Tuinderij De Volle Grond; met kookworkshop, spelletjes
12.00-17.00 uur: Open Dag bij tuinderij Amelis’Hofv.a. 15uur met imker Marius Woensdrecht voor al je vragen over bijen en honing

13.00-16.00 uur: Fototentoonstelling op Het Vogelnest
13.00-14.00 uur: Sportief Amelisweerd: Bootcamp (Opgeven voor vrijdag 17.00!)
13.00-15.30 uur: Natuur-en-sport-puzzelwedstrijd (wandelroute met sportieve afsluiting voor kids op het Vogelnest: badminton met veren shuttles en Wesley Sneijder uitdaging)*
13.15 en 14.30 uur: Rondleiding over Fort bij Rhijnauwen met de boswachter van Staatsbosbeheer (start bij toegangshek fort)
14.00 uur (vanaf Bunnik): Vaartocht over Kromme Rijn met de Pont van het Landschap
14.00-16.00 uur: AmelisweerdMarkt – ondernemers, organisaties: info  en EXCURSIES!
15.00 uur: (vervallen) Rondleiding op Boerderij de Zonnewijzer -> wegens omstandigheden geannuleerd…
15.45 uur: Prijsuitreiking van de puzzelroute-wedstrijd (AmelisweerdMarkt)
15.45 MOA haalt u op bij Infobalie op de markt voor de rondleiding (start 16.00) in het pas geopende Museum Oud-Amelisweerd. U betaal wel entree (10 /5 euro, 0,- bij MJK)
16.00 uur: Vertrek van de Pont – terugvaart naar Niënhof bij Bunnik

* Start is bij de infobalie. De infobalie is vanaf 13.00 open en te vinden op de Grote Ligweide (weide tot Vermaeck). Vanaf 14.00 is hier ook de Amelisweerdmarkt te vinden. De balie wordt opgesierd met een boeket van Bloemkracht8.

Diverse excursies vertrekken van vanaf de Informatiebalie. Voor een overzicht zie de toelichting AmelisweerdMarkt. Je vind hier ook informatie van deelnemers zonder kraam.

Diverse ondernemingen op het landgoed zullen daarnaast gewoon open zijn (MOA, de Veldkeuken, de tennisbanen, Stay Okay, enz.).

Advertenties