AmelisweerdMarkt

Ondernemers en organisaties presenteren zich
Van 14.00 tot 16.00 uur is er op de Weide tot Vermaeck een ‘markt’ waar iedereen die iets te maken heeft met Amelisweerd zich presenteert. Van ondernemers tot ‘groene’ organisaties.

Denk aan:
– Vrienden van Amelisweerd – organisator, met een verleden van al meer dan 40 jaar! De VvA tappen verrukkelijke bio-sappen en verkopen producten van De Veldkeuken, speciaal voor deze dag gemaakt.

– Kracht van Utrecht-initiatief, voor een mooi, gezond, duurzaam en bereikbaar Utrecht;
U bent van harte uitgenodigd om met dit nog jonge initiatief mee te denken.

– De KNNV (vereniging voor veldbiologie); komt met haar eigen winkel, net als….
– het IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid)

– Stichting het Utrechts Landschap
– Milieucentrum Utrecht

– Gemeente Utrecht:
De afdeling Natuur en Milieu Communicatie van de gemeente heeft speciale activiteiten voor jongeren (tot 80 jaar) om de natuur van Amelisweerd te ervaren.
De afdeling Landgoederen presenteert hier onder meer de vleermuis- en broedvogel inventarisaties die zij heeft laten uitvoeren op Amelisweerd en Rhijnauwen.

De Markt, in het bijzonder de informatiekraam,  is ook vertrekpunt van diverse excursies:

– Ga op pad met gecertificeerd wandelcoach Hilde Backus;ze is aanwezig om te vertellen wat zij doet en om 14.05, 14.30, 15.00 en 15.30 uur is er Inspiratie-wandeling – ideaal als je opzoek bent naar vervulling, nieuwe energie en succes.

– Het pas geopende MOA (Museum Oud Amelisweerd) geeft een rondleiding. Om 15.45 melden bij de Infobalie; MOA haalt u op. U betaalt wèl entree (10/ 5 euro, of 0,- bij MJK).

Amelisweerd-boswachter Joop Spaans geeft om 14.00 en 15.15 rondleidingen en toont daarbij vast enkele bijzondere kwaliteiten die alleen hier te vinden zijn. Start van de rondleidingen vanaf de Infobalie.

Lekker genieten...
De Vereniging van Amelisweerd tapt verrukkelijke biosappen en verkoopt producten van De Veldkeuken, speciaal voor deze dag gemaakt
Ook zijn er hapjes en drankjes van Lekker Utregs, Moestuin Maarschalkerweerd en Schep! (Utrechts ijs van boerenmelk van de Zonnewijzer).

Natuurlijk gaan ook op deze dag weer kinderen ‘de boom in’ onder leiding van ervaren boomklimmers. Dat levert vast weer de iconische beelden op waarmee Amelisweerd bekend is geworden.

Lees bij Deelnemers wie er nog meer aanwezig zijn op deze markt en dag.

Advertenties